تاریخ انتشار :دوشنبه ۷ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۳:۴۵
کد مطلب : 61823
گردشگران می‌توانند یکی از متفاوت‌ترین سفرهای نوروز خود را در شهرستان گلپایگان سرزمین سنگ نگاره‌ها تجربه کنند.
سنگ‌ نگاره‌های گلپایگان سبب رونق اکوتوریسم منطقه شد
به گزارش زیست آنلاین و به نقل از فارس ،با سفر به دنیای پر رمز و راز سنگ‌ نگاره‌ها، سفر به سرزمین ناشناخته‌ها و سرزمین افسانه‌ای گلپایگان می‌توانید بزرگترین و کامل‌ترین مجموعه سنگ‌ نگاره‌های ایران را در شهرستان گلپایگان نظاره‌گر باشید.

این سنگ‌ نگاره‌ها آیینه‌ای از روزگار پیش از تاریخ هستند، از روزگار سنگ تا دوره معاصر اثری از هنرمند پیش از تاریخ که با استفاده از سنگ، فلز و استخوان اقدام به حکاکی بر روی صخره‌ها شده است.

صحنه‌هایی از شکار، اجرای مراسم آیینی، مبارزات، خاطرت تلخ و شیرین و پیام‌های خود برای آیندگان را بر روی صفحه سنگ نگاشته‌اند، صفحه‌ای که از آن سوی تاریخ تا به امروز برای ما حرف‌های زیادی دارد، فقط باید نشست پای حرف‌های این سنگ‌ها و از نادیده‌ها دید و از ناشنیده‌ها شنید.

با بررسی این نقوش می‌توانید به گذشته سفر کنید، جایی که انسان‌های ماقبل تاریخ صرفاً از طریق شکار زندگی می‌کردند، نحوه شکار آن‌ها با ابزارهای ابتدایی تا پیشرفت ابزار و تکنیک‌های شکار در دوره‌های تاریخی جایی که گونه‌های جانوری متنوع هنوز به دست بشر این‌گونه گرفتار انقراض نشده بودند و در چرخه‌ای متعادل، روزگار می‌گذراندند.

جایی که صدای غرش شیران و پلنگان، ببران و یوزپلنگان شنیده می‌شد، رانش آهوان و قوچ‌های کوهی در کوهستان طنین‌انداز بود، گاهی در میان دره‌ای شاخ‌هایی درخت‌گونه دیده می‌شد که آرام آرام می‌خرامد و صحنه‌ای باشکوه را به تماشا می‌گذارد.

 بله گوزن مرال با شاخ‌های زیبایش در این کوه‌ها و دره‌ها مسکن گزیده بود و چه بسیار تصاویری که از آن بر تن صخره‌های شهرستان گلپایگان نقش بسته است، افروزن بر گوزن مرال، نقش گوزن زرد ایرانی و شوکا نیز در این سنگ‌ نگاره‌ها وجود دارد.

صدای کاروانیان از دور می‌آید و ده‌ها شتر آن‌ها را در این امر یاری می‌رسانند، شترهای دوکوهان که برای جابجایی بار در مسیر جاده ابریشم کارایی داشتند، نقش این شترها و کاروانیان بسیار در سنگ نگاره‌ها دیده می‌شود، هارمونی طبیعت و تاریخ را در اینجا خواهید دید جایی که تاریخ در دل طبیعت، از طبیعت می‌گوید.

تصویر زیبای کمان‌گیری بر روی اسب را جز بر روی سنگ نگاره‌ها جای دیگری نمی‌توان دید؛ جلوه‌گری بزکوهی، حیوان مقدس ایران باستان که در بیشتر بوم‌های سنگی منطقه جای دارد بسیار دیدنی است.

محسن جمالی نویسنده و پژوهشگر سنگ نگاره‌ها در این خصوص اظهار کرد: در کتاب «سنگ نگاره‌های گلپایگان؛ گذرگاه تاریخ» که به مستندنگاری، تحلیل محتوای همه این نقوش و مباحث علمی مرتبط می‌پردازد، به تفصیل در این باره شرح داده شده و تصاویر بی بدیل از آن‌ها آورده شده است.

وی تصریح کرد: سنگ نگارها شامل نقوش جانوری، گیاهی، انسانی، حروف، نمادها و ابزارها است و با مطالعه دقیق آن‌ها می‌توان بسیاری از ابهامات تاریخ را رمزگشایی کرد.

نویسنده و پژوهشگر سنگ نگاره‌ها در ادامه گفت: برای سفر به این منطقه می‌توانید از مسیرهای مختلف خود را به شهرستان گلپایگان برسانید و در مناطق سی‌گانه سنگ نگاره‌ها در این منطقه به تماشای دوران پیش از تاریخ بپردازید.

جمالی در ادامه بیان داشت: اعضای انجمن دوستداران و حافظان میراث فرهنگی وردپاتکان در شهرستان گلپایگان میزبان و راهنمای مسافران نوروزی برای بازدید از این سنگ نگاره‌ها خواهند بود.

وی در پایان تأکید کرد: درخواست از گردشگران و بازدیدکنندگان این است که به تاریخ خود احترام بگذارند و آثار تاریخی که میراث بشریت است را برای آیندگان حفظ کنند؛ تنها از سنگ نگاره‌ها عکس بگیرید، چیزی به آن‌ها اضافه نکنید، بر روی آن‌ها راه نروید و در یک کلام هویت تاریخی خود را حفظ کنید.

 

https://zistonline.com/vdcjtoem.uqev8zsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما