آخرین به روز آوری سایت جمعه ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۲

در تدارک نوروز



آخاله در قبال تبلیغات هیچ مسئولیتی ندارد...



نقش هوش مصنوعی در طراحی و کشف داروهای جدید


پوشاک (برند)


نمادی شایسته در آیینه فرهنگ گلپایگان - دکتر ابراهیم جعفری


یادی از گلپایگان - استاد سعیدی


مهندس علیقلی بیانی ، فرزانه‌ای از جنس آب - استاد علی اکبر جعفری

در آغاز مسول ساختن سد اختخوان مهندس طالقانی بود ولی به علت ساختن سد کرج استعفا داد و مهندس علیقلی بیانی که رشته تحصیلی اش مرتبط با سدسازی و لوله کشی شهرها بود به اختخوان رفت و دوسال و نیم آن جا ماند و کار سد را به سرانجام رساند.


" سمنو " به یاد "بی بی" ..... توحیدنیکنامی

ننه جون من سمنو می‌خواهم یار شیرین دهنو می‌خواهم
عاشقم من به لقای سمنو سر و جانم به فدای سمنو
سمنو خوب تر از جان من است سمنو شیره‌ی دندان من است
من که در مطبخِ تو آشپزم سمنو را به جه شکلی بپزم؟
ننه جون ارث به اولاد بده سمنو را تو به من یاد بده


ویدئوی مناره سلجوقی گلپایگان

مناره سلجوقی گلپایگان که از آن به عنوان بلندترین مناره آجری نام می برند ، گویی امتداد پیشینه کهن این خطه را برابر دیدگان هر هنر دوستی آشکار می کند این بنا که به عنوان بلندترین مناره آجری سلجوقی قرن پنجم هجری قمری ایران از آن یاد شده با قدمتی حدود 900 سال همچنان در برابر عوامل طبیعی زلزله، باد، باران، سرما و گرما سرفراز برجای مانده است.











کباب گلپایگان؛ طعم اصیل کباب ایرانی

اما باید گفت طعم، مزه و بوی کباب در شهر گلپایگان با کبابی که به نام ‌کباب گلپایگانی در شهرهای دیگر خورده‌ایم، از زمین تا آسمان تفاوت دارد. در تهران مغازه‌های بسیاری از عنوان کباب گلپایگانی استفاده می‌کنند و مردم زیادی به خاطر نام آن و یا به جهت داشتن خاطره‏ خوردن یک کباب خوب در شهر گلپایگان به آنجا مراجعه می‌کنند اما حقیقتاً آیا مزه و طعم این کباب‌ها با کباب‌های گلپایگان مانند هم است؟

دلشاد مسیبی

چی‌ بخوریم؟ چی بخریم؟

کباب گلپایگان؛ طعم اصیل کباب ایرانی

خبرگزاری فارس: کباب گلپایگان؛ طعم اصیل کباب ایرانی

کباب یک غذای اصیل ایرانی است و راز طبخ آن در دستان گلپایگانی‌ها نهفته است و عطر و بوی کباب گلپایگان به حدی است که بیشتر هم‌میهنان را از اقصی نقاط ایران به این شهر می‌کشاند.

کباب یک غذای اصیل ایرانی است و امتیاز بهترین طبخ کباب در دست همشهریان گلپایگانی است، کباب گلپایگان از دیرباز معروف بوده و بعضی از مغازه‌ها از این نام در شهرهای مختلف ایران از جمله تهران هم استفاده می‌کنند تا مشتری بیشتری جلب کنند.

اما باید گفت طعم، مزه و بوی کباب در شهر گلپایگان با کبابی که به نام ‌کباب گلپایگانی در شهرهای دیگر خورده‌ایم، از زمین تا آسمان تفاوت دارد.

در تهران مغازه‌های بسیاری از عنوان کباب گلپایگانی استفاده می‌کنند و مردم زیادی به خاطر نام آن و یا به جهت داشتن خاطره‏ خوردن یک کباب خوب در شهر گلپایگان به آنجا مراجعه می‌کنند اما حقیقتاً آیا مزه و طعم این کباب‌ها با کباب‌های گلپایگان مانند هم است؟

کیفیت کباب گلپایگان به اقلیم و آب و هوای خاص گلپایگان و گوشت دام پرورش یافته در این شهر برمی‌گردد.

با آغاز نوروز و فرا رسیدن فصل بهار که فصل گردش در طبیعت زیبای گلپایگان است، کبابی‌های گلپایگان میزبان گردشگرانی هستند که شاید از گلپایگان تنها نام کباب و لبنیات آن را شنیده باشند.

مسئول اتحادیه صنف کبابی‌ها و چلوکبابی‌های گلپایگان در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در گلپایگان در این باره اظهار کرد: از سن 15 سالگی نزد پدر خود مشغول به این حرفه شدم و در حال حاضر دارای سه شعبه کباب در گلپایگان هستیم.

حمید هاشمی با بیان اینکه برای پخت کباب به گوشت تازه بره، مقداری پیاز چرخ کرده و نمک نیاز داریم، ادامه داد: کیفیت و تازه بودن گوشت تاثیر زیادی در طعم و عطر کباب دارد.

وی افزود: روزانه به طور میانگین 150 تا300 خوراک می‌پزم و بهترین نان برای زیر کباب نان سنگک تازه است.

 

مسئول اتحادیه صنف کبابی‌ها و چلوکبابی‌های گلپایگان با بیان اینکه طعم کباب با دستگاه‌هایی که گوشت‌ سیخ می‌کنند با طعم کباب‌هایی که با دست درست می‌شود متفاوت است، تاکید کرد: کباب‌هایی که به طریقه سنتی طبخ می‌شود مسلماً از کیفیت بالاتری برخوردار است.

هاشمی افزود: قیمت هر خوراک کباب (دو سیخ کباب با وزن 185گرم) 7 هزار تومان است که در مقایسه با سایر خوراک‌ها و فست‌فودها از قیمت مناسبی برخوردار است.

وی راز خوش طعم بودن کباب‌های گلپایگان را اینگونه بیان کرد: برای پخت کباب کوبیده ابتدا گوشت تازه را چرخ کرده و مقداری معینی پیاز نیز چرخ می‌کنیم و آب اضافه پیاز را جدا می‌کنیم و به گوشت اضافه کرده و سپس مقداری نمک افزوده و آن را به خوبی ورز می‌دهیم و زمانی‌ که گوشت حالت چسبندگی پیدا کرد آن را به سیخ می‌کشیم.

مسئول اتحادیه صنف کبابی‌ها و چلوکبابی‌های گلپایگان همچنین به سماق خوش طعمی که روی کباب می‌پاشند اشاره کرد و گفت: سماق را به خاطر طعم ترش مزه طبیعی آن از شهر سردشت کردستان خریداری می‌کنیم.

هاشمی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 100 واحد صنفی کبابی و چلوکبابی در شهر گلپایگان به فعالیت مشغول هستند، تاکید کرد: طبق قانون نظام صنفی کلیه صنوف باید ساماندهی شده و از نرخ‌های واحد و یکسانی برخوردار باشند و نظارت کافی بر عملکرد واحدهای صنفی اعمال شود. 

علی 40 ساله که برای مسافرت چند روزه به شهر گلپایگان آمده است به خبرنگار فارس گفت: به خاطر شغلی که دارم بیشتر اوقات در مسافرت هستم و به شهرهای مختلفی سفر می‌کنم و در بیشتر شهرها به مغازه‌هایی برخورد می‌کنم که نام کباب گلپایگانی را برای خود برگزیده‌اند اما وقتی به آنجا وارد می‌شوم و کباب می‌خورم متوجه می‌شوم تفاوت طعم کباب اصیل گلپایگانی با کبابی که در سایر شهرها طبخ می‌شود، چقدر زیاد است.

 

مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان هم در رابطه با وضعیت دام شهرستان گلپایگان بیان کرد: امروزه لبنیات و کباب گلپایگان به یک مارک تجاری تبدیل شده و کیفیت این محصولات معروف ریشه در دام‌پروری گلپایگان دارد.

حیدرعلی گل‌محمدی افزود: در کشور پنج نوع نژاد گاو بومی وجود دارد و نژاد گاو گلپایگانی از جمله نژادهای ثبت شده جهانی در کتاب‌های دام‌پروری است.

وی با بیان اینکه در اثر اصلاح بی‌رویه، نژاد گاو گلپایگانی با تهدید مواجه است، تصریح کرد: نداشتن بانک ژن موجب شده که نسل گاوهای گلپایگان با خطر انقراض مواجه شود و امروز فقط در برخی از روستاها به ندرت گاو اصیل گلپایگانی یافت می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان ادامه داد: در حال حاضر 23 واحد گاوداری صنعتی و چهار واحد پرواربندی صنعتی گوسفندی در گلپایگان به فعالیت مشغول هستند.

گل‌محمدی با بیان اینکه در گلپایگان سالانه 4 هزار تن گوشت قرمز تولید می‌شود، تصریح کرد: حدود 43هزار راس دام سنگین (3هزار گاو صنعتی و 40 هزار رأس گاو سنتی و نیمه صنعتی) و 150 هزار رأس گوسفند در شهرستان گلپایگان وجود دارد.

رئیس ادامه منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گلپایگان نیز یکی از علل مرغوبیت کباب‌های گلپایگان را مراتع و چرای خوب دام‌های این شهرستان بیان کرد و گفت: مساحت کل مراتع شهرستان گلپایگان 144 هزار و 135 هکتار است که مراتع ییلاقی در غرب و مراتع قشلاقی در شرق این شهرستان واقع شده است.

علیرضا حیدری با بیان اینکه مراتع غرب گلپایگان که شامل روستاهای ‌پشت‌کوه می‌شود به صورت تپه ماهور و کوهستانی است، تصریح کرد: بارندگی در این مراتع بیشتر است و این منطقه جزو مراتع ییلاقی گلپایگان محسوب می‌شود از پوشش گیاهی نسبتاً خوبی برخوردار است و گونه‌های گون، کراس‌ها، اگروپایرون و بروموس در اینجا وجود دارد.

وی همچنین به وضعیت پوشش گیاهی شرق گلپایگان پرداخت و گفت: در این منطقه دشت‌ها صاف و پوشش گیاهی نسبتاً ضعیف است اغلب گونه‌های گیاهی مانند درمنه دشتی، کاسنی و شکر تیغال در این منطقه وجود دارد.

گفتنی است عواملی مانند قیمت مناسب، کیفیت بالا، نداشتن افزودنی‌های شیمیایی در مقایسه با فست‌فودها موجب شده است که هر رهگذری با بوی خوش کباب به سوی آن کشیده شود.

امروزه با وجود فست‌‌فودها و اغذیه‌فروشی‌های متعددی که در سطح شهر گلپایگان وجود دارد رستوران‌ها و کبابی‌های گلپایگان از رونق خاصی برخوردارند به طوری که در روزهای تعطیل و خصوصاً فصل تابستان باید مدتی برای خرید کباب و دوغ معروف گلپایگان به انتظار نشست.

 

                                                                                            گزارش از: دلشاد مسیبی

اين مطلب تاکنون 8067 بار مشاهده شده است.
مطالب مرتبط با دلشاد مسیبی

کباب گلپایگان؛ طعم اصیل کباب ایرانی
شگفتی‌های معماری شبستان «حاج ملا‌علی» گلپایگان
چله‌نشینی فرش «ویستی» گلپایگان



نام و نام خانوادگي:
پست الکترونيک:
سايت يا وبلاگ:
متن پيام:
تصوير امنيتي:



آخاله در قبال تبلیغات هیچ مسئولیتی ندارد.


آب و هوا

پیام های کلی سایت

تماس با ما


كلیه حقوق برای پدید آورندگان 
.:: آخاله ::. محفوظ است. | طرح و اجرا : توحید نیكنامی   | به روز رسانی محتوایی : محمود نیكنامی  
 | .Copyright © 2003-2012 Akhale.ir. All Rights Reserved
|
 | Powered By Tohid Niknami | E-Mail :
Akhale . com @ gmail . com |