آخرین به روز آوری سایت یکشنبه ۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

گلها و سبزیجات بهاری در ارتفاعات گلپایگان -موسیر ، لاله ، مرزنجوش ، شوید



آخاله در قبال تبلیغات هیچ مسئولیتی ندارد...



دارو درمانی تعدادی از بیماری های گوارشی


پوشاک (برند)


یادی از گلپایگان - استاد سعیدی


ویدئوی مناره سلجوقی گلپایگان

مناره سلجوقی گلپایگان که از آن به عنوان بلندترین مناره آجری نام می برند ، گویی امتداد پیشینه کهن این خطه را برابر دیدگان هر هنر دوستی آشکار می کند این بنا که به عنوان بلندترین مناره آجری سلجوقی قرن پنجم هجری قمری ایران از آن یاد شده با قدمتی حدود 900 سال همچنان در برابر عوامل طبیعی زلزله، باد، باران، سرما و گرما سرفراز برجای مانده است.


خانه ها و کوچه باغ های دیدنی حسن حافظ











طبخ 45 دیگ آش حلیم نذری در گلشهر گلپایگان
[29 آذر 98]

طبخ 45 دیگ آش حلیم نذری در گلشهر گلپایگان

آش حلیم نذری حسینیه قدیم شهر گلشهر طبق یک سنت دیرینه با پخت 45 دیگه آش بین مردم توزیع ‌شد

طبخ 45 دیگ آش حلیم نذری در گلشهر گلپایگان

به گزارش خبرگزاری فارس از گلپایگان، آش حلیم نذری حسینیه قدیم شهر گلشهر که قدمتی 300 ساله دارد هر سال طبق یک سنت دیرینه در نخستین شب جمعه زمستان طبخ و بین مردم توزیع می‌شود که امسال به دلیل نزدیک بودن آخرین جمعه آذرماه با فصل زمستان دو روز زودتر پخته شد؛ مواد لازم برای طبخ آش حلیم سنتی توسط نذورات مردمی از قبیل  700 کیلوگرم بلغور گندم، 250 کیلوگرم گوشت و 200 کیلوگرم حبوبات تهیه شد که امسال نیز 45 دیگ آش نذری در این آئین طبخ و توزیع شد.

آش حلیم گلشهر در فهرست میراث ناملموس کشور  به ثبت رسید

مهدی یاوری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در گلپایگان به تشریح روش سنتی آش حلیم در گذشته پرداخت و گفت: در زمان گذشته‌ برای پخت آش چند نفر به صورت پیاده و با کوله پشتی گندم  از درب منازل گندم جمع آوری می‌کردند و توسط ختانم‌ها ‌ضایعات از گندم جدا و شستشو و در نهایت با چرخ «دِسار» به بلغور تبدیل می‌‌شد تا برای پختن آش آماده ‌شود.

عضو انجمن دوست داران میراث فرهنگی گلپایگان افزود: در گذشته با هیزم‌هایی که از تابستان و پائیز جمع‌آوری می‌شد، آش حلیم حسینیه قدیم را می‌پختند و مانند حالا هرکس به نیت و توانایی که داشت در پخت آش کمک می‌کرد.

یاوری گفت: امروز دیگر برای گندم جمع کردن کسی با گاریچه یا پیاده نمی‌رود بلکه با ماشین از درب منازل جمع‌آوری می‌شود و برای تهیه بلغور گندم نیز از آسیاب استفاده می‌شود و در پخت آش از اجاق گاز استفاده می‌کنند.

وی تصریح کرد: مواد لازم برای تهیه آش حلیم نذری مانند پیاز و حبوبات و گوشت نیز با نذر مردم از دو ماه قبل تهیه می‌شود و  متولیان امر زمینه را برای پخت آش فراهم می‌کنند تا در جمعه نخست ماه دی انجام شود.

عضو انجمن دوست داران میراث فرهنگی گلپایگان (ورپادگان) افزود: پخت آش حلیم نذری از شب آغاز و تا سپیده‌دم صبح یعنی نیم ساعت قبل از اذان صبح ادامه دارد سپس زیر دیگ‌های آش را خاموش و درب دیگ‌ها بسته می‌شود و مقداری نمک هم روی درب دیگ می‌ریزند تا بنا به اعتقادات قدیم مهرائمه بگیرد و پس از اقامه نماز صبح، متولیان به سراغ دیگ‌ها برای توزیع بین مردم می‌آیند.

یاوری گفت: حسینیه قدیم گلشهر یکی از قدیمی‌ترین آثار مذهبی این منطقه است که مردم نیت و اعتقاد خاصی به این مکان مذهبی دارند.

وی افزود: ثبت پخت آش حلیم نذری حسینیه قدیم گلشهر در فهرست میراث ناملموس کشور از مطالبات انجمن دوست‌داران میراث فرهنگی شهرستان، شهرداری و شورای اسلامی شهر گلشهر بود که بهمن ماه سال گذشته به همت میراث فرهنگی شهرستان در فهرست آثار ناملموس کشور به ثبت رسی

اين مطلب تاکنون 1535 بار ديده شده است.

نام و نام خانوادگي:
پست الکترونيک:
سايت يا وبلاگ:
متن پيام:
تصوير امنيتي:



آخاله در قبال تبلیغات هیچ مسئولیتی ندارد.


آب و هوا

پیام های کلی سایت

تماس با ما


كلیه حقوق برای پدید آورندگان 
.:: آخاله ::. محفوظ است. | طرح و اجرا : توحید نیكنامی   | به روز رسانی محتوایی : محمود نیكنامی  
 | .Copyright © 2003-2012 Akhale.ir. All Rights Reserved
|
 | Powered By Tohid Niknami | E-Mail :
Akhale . com @ gmail . com |